Jócska

Fasírt

…azaz inkább Stefánia-vagdalt tojás nélkül, de számomra világéletemben ez volt A Fasírt, ahogy anyukám készíti. Minden karácsonykor az ő reszortja megsütni ezt a mennyei fasírtot, és azt hiszem, mostanra már majdnem sikerül reprodukálnom az ízeket nekem is.

Hozzávalók:

3-4 db szikkadt zsemle/kifli (teljesen száraz is lehet)

1 nagy fej hagyma

1 tojás

3 gerezd fokhagyma

só (kb. 3 kávéskanál)

pirospaprika

zsír vagy margarin a tepsi kikenéséhez, ill. a fasírt tetejére – ha zsírban sütjük, nagyon finom lesz a “maradék”, kenyérrel kitunkolható 🙂

 

A zsemeléket vízbe áztatjuk, ha megpuhultak, kinyomkodjuk őket és egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, összezúzott fokhagymát, beleütjük a tojást és fűszerezzük. Egybegyúrjuk, majd vizes kézzel hurkát formázunk belőle, és a kikent tepsibe helyezzük. Tetejére zsírkockákat vágjuk, majd pirosra sütjük.

Érdemes várni a felvágásával, míg egy kicsit kihűl.

Hűtőbe téve, hidegen is nagyon finom kenyérrel, uborkával…mmmmm….

IMG_0284 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!