…azaz inkább Stefánia-vagdalt tojás nélkül, de számomra világéletemben ez volt A Fasírt, ahogy anyukám készíti. Minden karácsonykor az ő reszortja megsütni ezt a mennyei fasírtot, és azt hiszem, mostanra már majdnem sikerül reprodukálnom az ízeket nekem is.
Hozzávalók:
3-4 db szikkadt zsemle/kifli (teljesen száraz is lehet)
1 nagy fej hagyma
1 tojás
3 gerezd fokhagyma
só (kb. 3 kávéskanál)
pirospaprika
zsír vagy margarin a tepsi kikenéséhez, ill. a fasírt tetejére – ha zsírban sütjük, nagyon finom lesz a “maradék”, kenyérrel kitunkolható 🙂
A zsemeléket vízbe áztatjuk, ha megpuhultak, kinyomkodjuk őket és egy nagy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, összezúzott fokhagymát, beleütjük a tojást és fűszerezzük. Egybegyúrjuk, majd vizes kézzel hurkát formázunk belőle, és a kikent tepsibe helyezzük. Tetejére zsírkockákat vágjuk, majd pirosra sütjük.
Érdemes várni a felvágásával, míg egy kicsit kihűl.
Hűtőbe téve, hidegen is nagyon finom kenyérrel, uborkával…mmmmm….
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: