Jócska

Zabpelyhes keksz csokidarabokkal

Azonnal bekerült a repertoárba, amint először elkészítettem ezt a kekszet. A Mindmegettén találtam, és már sokszor sikert arattam vele – volt már karácsonyi ajándék is egy szép kekszes dobozban, de vittem lánybúcsúra és egyéb partikra is, mindig bejön 🙂

Hozzávalók:

15 dkg vaj

10 dkg (barna) cukor – ha nincs, semmi baja nem lesz a sima cukortól sem

1 tojás

15 dkg zabpehely (kis szemű)

10 dkg liszt

1 csipet só

10 dkg étcsokoládé

1 kk fahéj

 

A csokoládét felaprítjuk, majd egy nagy keverőtálba borítjuk a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, a sót és a felaprított csokoládét. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással együtt a lisztes keverékhez adjuk.

A kész masszát egy kanállal sütőpapírral borított tepsire szaggatjuk, majd 180 fokon negyed óra alatt készre sütjük.

Nekem legjobban fagylalt-adagoló kanállal sikerült a szaggatás, de a sima kanál is megteszi. A gombóckákat értelemszerűen kicsit le kell lapogatni, hogy szép kekszek legyenek, és szerintem érdemes inkább kisebbeket szaggatni.

Az én fagyikanalammal kb. 30 db lesz belőle – de szinte mindig dupla mennyiséget sütök 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!