Azonnal bekerült a repertoárba, amint először elkészítettem ezt a kekszet. A Mindmegettén találtam, és már sokszor sikert arattam vele – volt már karácsonyi ajándék is egy szép kekszes dobozban, de vittem lánybúcsúra és egyéb partikra is, mindig bejön 🙂
Hozzávalók:
15 dkg vaj
10 dkg (barna) cukor – ha nincs, semmi baja nem lesz a sima cukortól sem
1 tojás
15 dkg zabpehely (kis szemű)
10 dkg liszt
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé
1 kk fahéj
A csokoládét felaprítjuk, majd egy nagy keverőtálba borítjuk a zabpelyhet, a lisztet, a fahéjat, a sót és a felaprított csokoládét. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a tojással együtt a lisztes keverékhez adjuk.
A kész masszát egy kanállal sütőpapírral borított tepsire szaggatjuk, majd 180 fokon negyed óra alatt készre sütjük.
Nekem legjobban fagylalt-adagoló kanállal sikerült a szaggatás, de a sima kanál is megteszi. A gombóckákat értelemszerűen kicsit le kell lapogatni, hogy szép kekszek legyenek, és szerintem érdemes inkább kisebbeket szaggatni.
Az én fagyikanalammal kb. 30 db lesz belőle – de szinte mindig dupla mennyiséget sütök 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: