A Chefparade spanyol est kurzusán tanultam meg elkészíteni ezt a nagyon egyszerű, de fenséges és mégis különleges (és nagyon dekoratív!) vendégváró fogást. Amúgy nem rajongok az olajbogyóért, sőt, annyira a szardelláért sem 😀 – de így együtt isteni. A lényeg, hogy egyben kell bekapni egy pálcika tartalmát 🙂
Hozzávalók:
kapribogyó
olajbogyó – lehet kétféle is, zöld és fekete
szardella (kis üvegben kapható)
csemege uborka (kis szemű)
gyöngyhagyma (kis szemű)
fogpiszkáló
A hozzávalókat fogpiszkálóra tűzzük: mindegyikből egyet-egyet. Az uborkát felkarikázva, a szardellát hosszában vékony csíkokra vágva, majd feltekerve, a bogyókat, gyöngyhagymát egészben.
Variálni a végtelenségig lehet, készült már kapribogyó nélkül, mert épp nem kaptam, de volt már hogy tonhallal töltött olajbogyó került rá, ami isteni finom volt.
Kicsit időigényes, de nagyon megéri!
Ilyen szép lesz: