A legegyszerűbb paradicsomos tészta, mégis gyerekkorom kedvenc étele 🙂 Semmi felhajtás, seperc alatt összedobható, de nagyon finom. A testvérem nevezte el piros tésztának, azóta is így hívjuk, és azóta is kedvenc 🙂
Hozzávalók:
2 fej hagyma
2 nagy konzerv paradicsompüré
oregano vagy pizzafűzer (az utóbbival szerintem finomabb lesz)
1 cs spagetti
tetejére reszelt sajt
A tésztát kifőzzük sós vizben, majd leszűrjük. Én egy kis olajat is teszek a vízbe, hogy ne ragadjon össze a tészta.
Közben elkészítjük a szószt egy mély serpenyőben, vagy lábasban. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük (ne spóroljunk az olajjal, és a hagymával sem, ettől lesz finom), majd hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket és a fűszert. Buggyanásig összefőzzük, és már kész is, mehet bele a tészta.
4 adag lesz belőle.
Sok-sok reszelt sajttal tálaljuk.
Ez a recept olyan egyszerű, hogy szerintem tinikoromban az első étel volt, amit önállóan meg tudtam főzni 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: