Piros tészta

A legegyszerűbb paradicsomos tészta, mégis gyerekkorom kedvenc étele 🙂 Semmi felhajtás, seperc alatt összedobható, de nagyon finom. A testvérem nevezte el piros tésztának, azóta is így hívjuk, és azóta is kedvenc 🙂

Hozzávalók:

2 fej hagyma

2 nagy konzerv paradicsompüré

oregano vagy pizzafűzer (az utóbbival szerintem finomabb lesz)

1 cs spagetti

tetejére reszelt sajt

 

A tésztát kifőzzük sós vizben, majd leszűrjük. Én egy kis olajat is teszek a vízbe, hogy ne ragadjon össze a tészta.

Közben elkészítjük a szószt egy mély serpenyőben, vagy lábasban. Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük (ne spóroljunk az olajjal, és a hagymával sem, ettől lesz finom), majd hozzáadjuk a paradicsomkonzerveket és a fűszert. Buggyanásig összefőzzük, és már kész is, mehet bele a tészta.

4 adag lesz belőle.

Sok-sok reszelt sajttal tálaljuk.

Ez a recept olyan egyszerű, hogy szerintem tinikoromban az első étel volt, amit önállóan meg tudtam főzni 🙂

Tovább a blogra »