Jócska

Tejfölös karfiolleves

Anyukám fenséges levese, amivel mindenhol sikert aratok. Még a férjem is szereti, pedig ő általában nem rajong a húsmentes ételekért.

Hozzávalók:

1 fej karfiol

1 csokor petrezselyem

1 nagy pohár tejföl

liszt, olaj, vegeta

 

A karfiolt rózsáira szedjük, majd vegetás vízben puhára főzzük. A petrezselymet megmossuk és apróra vágjuk.

Rántást készítünk (olajon megfuttatott liszt, amit a karfiol főzőlevével engedünk fel szépen lassan, csomómentesen kikeverve), és még a rántásba beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.

Amikor már az összes levet és a karfiolt is hozzáadtuk a rántáshoz, összefőzzük a levest forrásig.

Kihűlés után keverjük el benne a tejfölt (csomómentesen úgy a legegyszerűbb, hogy egy külön tálkában kevés levessel összekeverjük a tejfölt, hogy hígabb legyen, és ezután öntjük a levesbe).

IMG_1071

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!