Anyukám fenséges levese, amivel mindenhol sikert aratok. Még a férjem is szereti, pedig ő általában nem rajong a húsmentes ételekért.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 csokor petrezselyem
1 nagy pohár tejföl
liszt, olaj, vegeta
A karfiolt rózsáira szedjük, majd vegetás vízben puhára főzzük. A petrezselymet megmossuk és apróra vágjuk.
Rántást készítünk (olajon megfuttatott liszt, amit a karfiol főzőlevével engedünk fel szépen lassan, csomómentesen kikeverve), és még a rántásba beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet.
Amikor már az összes levet és a karfiolt is hozzáadtuk a rántáshoz, összefőzzük a levest forrásig.
Kihűlés után keverjük el benne a tejfölt (csomómentesen úgy a legegyszerűbb, hogy egy külön tálkában kevés levessel összekeverjük a tejfölt, hogy hígabb legyen, és ezután öntjük a levesbe).
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: